RENDEZVÉNY AJÁNLATKÉRÉS ASZTALFOGLALÁS
HU

Gyermeknap és Hősök Napja a Budai Várban, így ünnepeltünk május 25-én

2025. június. 20.

Gyereknapi programon gyerekek huszárcsákóban, fakarddal állnak magyar huszárok előtt

Május 25-én életre kelt a történelem a Budai Várban, ahol a Csikós udvar és a Lovarda megtelt élettel, nevetéssel és családi élményekkel. A Gyermeknap és Hősök Napja alkalmából szervezett ingyenes rendezvényen több száz látogató vett részt, hogy együtt ünnepeljen, tanuljon és szórakozzon a múlt hőseinek árnyékában.

Gyermeknap és Hősök Napja a Budai Várban

Az egész napos esemény célja az volt, hogy közelebb hozza a magyar történelem értékeit a gyerekekhez – mindezt játékos, élményszerű módon. A látogatók megismerkedhettek a szabadságharc ikonikus alakjával, Görgey Artúrral, miközben változatos programok és látványos bemutatók tették igazán emlékezetessé a napot.

A gyerekek huszárrá válhattak, menetelhettek katonadalokra, részt vehettek fakardos kiképzésen. A kézműves foglalkozások, a csillámtetkó, az arcfestés, a hajfonás és a pónilovaglás mind-mind hozzájárultak a nap varázsához, míg a bábelőadások és a néptánc tanítás közös élményt nyújtott kicsiknek és nagyoknak.

Gyermeknap és Hősök Napja a Budai Várban

A gasztronómiai élmények sem maradtak el: a Főőrség Étterem és Kávéház ínycsiklandó fogásai remek lehetőséget adtak arra, hogy a családok egy kellemes ebéd mellett pihenjenek meg a programok között. A családokat változatos, friss alapanyagokból készült fogások várták, a gyerekeknek is kedvező ízekkel, míg a felnőttek igazi gasztronómiai különlegességeket kóstolhattak.

Népszerű választás volt ezen a napon is az M69 csülök, amely nem csupán nevében, de ízében is tisztelgett a magyar gasztronómia klasszikusai előtt. Az étel szaftos, omlós textúrája, ropogós kérge és karakteres, füstös ízjegyei tökéletesen ötvözték a hagyományt és a modern tálalást – nem véletlenül vált az egyik legnépszerűbb fogássá a rendezvény napján.

Gyermeknap és Hősök Napja a Budai Várban

A nap végére pedig sokak kedvenc desszertje, a házi császármorzsa koronázta meg az élményt. Puha, aranybarnára pirított morzsa, házi baracklekvárral és egy csipetnyi porcukorral – nosztalgikus ízei igazi gyermekkori emlékeket idéztek, miközben méltó lezárását jelentették egy tartalmas, élményekkel teli napnak a Budai Várban.

Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki eljött és részese volt ennek a különleges napnak!